Дорожче за Феррарі: скільки коштує найдорожчий собака у світі

Який найдорожчий собака на світі / Колаж: Главред, фото: flickr, китайські ЗМІ

У світі є чимало любителів собак, однак є люди, які обирають домашнього улюбленця не лише по уподобаннях, а й по тому, який найдорожчий собака на світі.

У кожного з нас, мабуть, є знайомі, які завели собаку. Серед тих, яка порода собак стоїть на 1 місці, при виборі домашнього улюбленця зазвичай стоїть шпіц, французький бульдог, лабрадор і вівчарка.

Якщо ви любите читати про незвичних собак, то вам може бути цікаво: обрано найпотворнішого пса у світі: він "допомагав" собакам в Україні, фото.

Однак, як з'ясувалося, у світі є любителі дуже дорогих собак. USA Today повідомили, який собака був найдорожчим, коли та за скільки його вдалося продати.

Тибетський мастиф - найдорожча собака у світі, ціна на яку вимірюється мільйонами. Зокрема у 2014 році цуценя тибетського мастифа було продано в Китаї майже за 2 мільйони доларів. Що цікаво, LaFerrari - найпотужніша модель серійних шляховиків цієї компанії коштує мільйон 190 тисяч євро, тобто дешевше ніж мастиф.

Собака була продана на ярмарку домашніх тварин преміум-класу в східній провінції Чжецзян за 12 мільйонів юанів – або приблизно 1,95 мільйона доларів забудовнику. Зростом улюбленець був 80 сантиметрів (31 дюйм) і важив 90 кілограмів.

До цього у 2011 році інше цуценя тибетського мастифа було продано за 1,5 мільйона доларів. Ця тварина вважалась найдорожчою собакою, проданою на той час.

Однак, якщо брати до уваги не весь світ, то яка найдорожча порода собак в Україні? Вважається, що це французький мастиф. Вартість такої собаки в Україні складає до 45 тисяч гривень. Як і тибетський, французький мастиф досить високий - 59-69 см. Вага цієї породи складає в середньому 38-46 кг, іноді досягає 50 кг.

Французький мастиф - найдорожча порода собак в Україні / Вікіпедія

Що таке USA Today?

USA Today — перша загальнонаціональна щоденна газета в США. Заснована y Вашингтоні підприємцем Алленом Ньюгартом. Головним редактором першого випуску, що з’явився 15 вересня 1982 року, був призначений Джон Сайгенталер, пише Вікіпедія.

Інші новини про собак, що можуть вас зацікавити:

Новини заразКонтакти