Більшість робить фатальну помилку: як правильно запарювати чай в пакетиках

Як правильно запарювати чай в пакетиках - як зробити чай смачнішим / Колаж Главред, фото: pexels

Експерти з чаю оголосили, що значна кількість поціновувачів чаю по всьому світу неправильно запарюють звичайний чорний чай і виокремили основні помилки.

У світі все ще існує багато суперечок про те, як найкраще заварювати чай. Експерти Wren Kitchens разом з Анжелою Пірс, старшим закупівельником чаю в Whittard, та Кеті Кіппакс, закупівельником чаю в Taylors of Harrogate, і визначили, чому так багато людей роблять помилки при заварюванні чаю. Про це повідомляє Mirror.

Також продовжуючи тему користі та небезпеки чаю, вам буде цікаво дізнатися: Який чай найкорисніший для здоров'я: властивості, які неможливо замінити.

Однією з ключових помилок, якої припускаються любителі чаю, є недостатній час заварювання, причому Анжела стверджує, що існує оптимальний час для звичайного чорного чаю.

"Залишити пакетик чаю приблизно на 3-5 хвилин - це ключ до того, щоб ваш чай досягнув ідеальної міцності. Також важливо, щоб температура води була 100 градусів", - сказала вона.

Також не варто залишати пакетик з чаєм на весь процес заварювання. Чим довше ви тримаєте його, тим більша ймовірність того, що чай стане гірким, оскільки гаряча вода витягне інтенсивний смак.

Анжела також поділилася своєю думкою щодо того, що має бути першим - вода чи молоко.

"Я рекомендую спочатку наливати воду, а потім додавати молоко. Цей метод допоможе вам отримати найкраще з вашої заварки, оскільки ви зможете приготувати чай на свій смак і міцність, перш ніж додавати молоко", - вказує експерт.

Експерти радять не бити пакетик чаю по стінці горнятка і не стискати його. Перше може призвести до розриву пакетика, що призведе до потрапляння чаїнок у напій, а друге - до гіркоти смаку чаю через виділення дубильних кислот.

Кеті радить ніколи не розігрівати чашку чаю в мікрохвильовій печі.

"Не ставте його в мікрохвильовку! Моя головна порада - не кип'ятіть воду повторно. Щоразу, коли чайник закипає, рівень кисню у воді зменшується. Чай любить свіжозакип'ячену, добре насичену киснем воду, а несвіжа вода негативно вплине на вашу заварку", - резюмувала фахівець.

Вона також розповіла, що для тих, хто п'є молоко з чаєм, варто обирати молоко підвищеної жирності, оскільки воно посилить смак і надасть кінцевому напою насиченого та ситного смаку.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти