Без них зміниться ціла планета: навіщо потрібні комарі – неочікувані факти

Навіщо потрібні комарі / колаж: Главред, фото: pixabay

Якщо комарі почнуть зникати, то людина, рослинний і тваринний світ буде змушений адаптуватися до нових умов існування на планеті.

Комарі – це не тільки дрібні комахи, які покликані набридати людині в літній час. Їх призначення набагато масштабніше. До того ж, причин, навіщо потрібні комарі, досить багато.

У чому сенс життя комара

Ця комаха відіграє важливу роль у природній рівновазі, тому без неї світ не міг би залишатися в тому вигляді, в якому є на даний момент. Зокрема, набридлива мошкара є важливою ланкою в багатьох харчових ланцюгах. Без них повністю змінився б весь рослинний та тваринний світ. Навіть життя людини зазнало б серйозних змін.

Яку користь приносять комарі для людей

Що буде якщо не буде комарів

Якщо комарі почнуть зникати, то людина, рослинний і тваринний світ буде змушений адаптуватися до нових умов існування на планеті.

Який сенс від комарів – відео:

Чого бояться комарі?

Комарі недолюблюють певні запахи - наприклад, іланг-ілангу, лемонграсу, цитронелли, евкаліпта, лаванди та ялівцю. Це можна використовувати проти них: достатньо додати 3-5 крапель ефірної олії в аромалампу за кілька годин до сну і ще кілька крапель - на край ковдри або пледа.

Читайте також:

Новини заразКонтакти