Церковне свято 11 вересня: що заборонено робити у день преподобної Феодори

Що не можна робити 11 вересня / колаж: Главред, фото: pomisna.info, УНІАН

Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 11 вересня.

11 вересня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день преподобної Феодори Олександрійської Молодшої.

Які свята 11 вересня

В Україні та світі 11 вересня відзначають такі свята:

Церковне свято 11 вересня

За новим церковним календарем, 11 вересня в Україні відзначають день преподобної Феодори Олександрійської Молодшої.

Відомо, що свята Феодора була християнською подвижницею та черницею, яка народилася в Олександрії, Єгипет. Вона жила в період правління імператора Зінона. Феодора була одружена із багатим чоловіком, але після зради, яку вона вчинила, вирішила покинути світське життя і присвятила себе служінню Богу. Вона постригла волосся, перевдяглася в чоловічий одяг і вступила до монастиря під ім’ям Феодор. Преподобна Феодора відома своїми чудесами та подвигами. Вона приборкала диких тварин, зцілювала хворих і навіть повернула воду в колодязь під час посухи. Її життя було сповнене смирення та самопожертви.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері «російського світу». Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 11 вересня

День Ангела 11 вересня

11 вересня свої іменини відзначають власники таких імен як Віктор, Герман, Дмитро, Лев, Микола, Роман, Сергій.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти