23 листопада церковне свято - День святого Георгія Побідоносця: заборони дня і душевні привітання

23 листопада церковне свято-День Георгія Побідоносця / glavcom.ua

Чому в цей день не можна розмовляти з незнайомцями - розповість Главред.

Православні християни щорічно 23 листопада вшановують день святого Георгія Побідоносця, мученика, який прийняв смерть за віру.

23 листопада не єдина дата, коли церква вшановує Георгія Побідоносця. Святого також шанують 6 травня. Дата в листопаді обрана не випадково. Згідно з переказами, саме в цей день в 303 році, Георгій повстав з мертвих, після болісних тортур, які послав йому імператор Діоклетіан за відмову принести жертву язичницьким богам. У цей день йому з'явився Ангел Господній і зцілив мученика від ран і повернув до життя.

Церковне свято 23 листопада - День святого Георгія Побідоносця - традиції

У цей день було прийнято починати день з богослужіння в церкві. Люди несли до церкви хліб з сіллю для освячення. Цими частуваннями вони годували домашню худобу. Згідно з віруваннями, це надавало тваринам здоров'я і допомагало пережити люті морози. При купівлі великої рогатої худоби на ярмарку можна було зажадати освячені хліб і сіль.

Також в народі цей день називали Льодоломом. Водойми в День Георгія Побідоносця сковував перший лід.

Що не можна робити в День святого Георгія Побідоносця

Наші предки строго дотримувалися певних заборон, щоб не накликати на себе біди і неприємності. У цей день категорично заборонялося:

Читайте такожРіздвяний піст 2021: коли починається, скільки днів триватиме і що категорично не можна робити

День святого Георгія Побідоносця - привітання і картинки

У День святого Георгія Побідоносця бажаю міцної сили волі, сталевого терпіння і залізного здоров'я! Нехай хоробрість, сила і розум допомагають досягти всіх поставлених цілей! Нехай все буде по плечу! Щиро бажаю, щоб Господь оберігав тебе від усіх бід і послав тобі Своє благословення!

День Георгія Побідоносця привітання

***

Вітаю з Днем Георгія Побідоносця! Бажаю з Божою допомогою перемагати будь-яке зло всередині себе і в зовнішньому світі, долати смуток, смуток і страх, більше радіти, щиро любити, збирати щастя по крихтах прекрасних моментів. Нехай сила віри допоможе впоратися з несправедливістю життя і буде світлим променем, що показує шлях.

День Георгія Побідоносця картинки

***

Вітаю з Днем святого Георгія Побідоносця і хочу побажати світлої і міцної віри душі, непереможної мужності і вірної відваги серця, благородних цілей і вчинків за обов'язком честі в житті, променів доброї слави і істинної надії на шляху.

День Георгія Побідоносця листівки
День Георгія Побідоносця картинки

Автор: Олена Стронг
Новини заразКонтакти