Порятунок близько: названо терміни початку виробництва вакцини від COVID-19

Створення вакцини від COVID-19 на фінішній прямій / Фото: zt-rada.gov.ua

Перед початком виробництва вакцина від коронавірусу пройде клінічні випробування.

Директор Національного дослідницького центру епідеміології та мікробіології РФ Олександр Гінцбург розповів про підготовку виробництва вакцини від коронавірусу.

За його словами, вакцина від COVID-19 пройде клінічні випробування і отримає відповідний дозвіл на використання в медичних установах до середини серпня, передає ria.ru.

«Десь числа 14-15 серпня відповідно, я сподіваюся, надійде до цивільного обороту та невелика кількість вакцини, яку вдасться напрацювати», — зазначив він.

За його словами, до середини серпня буде повністю закінчена друга фаза випробувань, а оборот буде дозволено на умовах, які фактично є третьою фазою.

Він пояснив, що у процесі використання вакцини в цивільному обороті буде вестися спостереження за пацієнтами, які одержали препарат. Гінцбург уточнив, що якщо у людей з'являться якісь побічні ефекти, то може бути прийнято рішення про відкликання дозволу.

Читати такожЧи буде ефективною вакцина від COVID-19: вчені здивували прогнозом

Він додав, що приватні компанії почнуть виробляти вакцину від коронавірусу в початку-середині вересня, а на сьогодні тривають переговори з приватними підприємствами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україна веде переговори про отримання вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19, яку зараз тестує англо-шведська фармацевтична компанія АstraZeneca, зареєстрована у Великобританії.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти