У МОЗ розповіли, від чого найчастіше помирають українці

У МОЗ назвали найбільш часті причини смерті українців / iStock

Найбільш поширеними формами неврологічних розладів є хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона та інші деменції.

До п'ятірки основних причин смерті наших громадян увійшли також і неврологічні захворювання - про це йдеться у висновках, отриманих експертами міжнародного дослідження Глобального тягаря хвороб, повідомляє в понеділок, 15 лютого, Центр громадського здоров'я (ЦОЗ) МОЗ в Facebook.

Тільки в 2019 році неврологічні захворювання забрали життя 21 644 громадян України (3,1% від загальної кількості летальних випадків). При цьому в усьому світі в 2019 році неврологічні розлади викликали 2,22 мільйона смертей. У європейських країнах вони посіли третє місце після серцево-судинних та онкологічних захворювань і викликали 19,5% від загальної кількості летальних випадків у 2017 році.

В Україні вищезгаданий показник смертності підвищився за останні 29 років на 34% – в 1990 було зафіксовано 14 214 летальних випадків, що склало 2,2% від загальної кількості.

Найбільш поширеними формами неврологічних розладів, які спричиняють значну кількість смертей, є хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона та інші деменції.

У МОЗ підкреслюють, що зменшити тягар цих хвороб можна в тому випадку, якщо уникати факторів ризику, до яких відносяться:

Вакцинація від коронавірусу в Україні - про що раніше писав Главред:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти