Названо незвичайні побічні ефекти парацетамолу

Прийом занадто великої кількості парацетамолу може становити серйозний ризик для здоров'я / УНІАН

Прийом занадто великої кількості парацетамолу може становити серйозний ризик для здоров'я.

Парацетамол-поширене болезаспокійливе, яке використовується для лікування болю і спазмів. Його також можна використовувати для зниження високої температури.

Він доступний в поєднанні з іншими знеболюючими і ліками від хвороб, а також є інгредієнтом широкого спектру засобів від застуди та грипу.

Хоча більшість людей безпечно приймають парацетамол, можливі побічні ефекти. За даними NHS, побічні ефекти парацетамолу рідкісні, але можуть включати припливи.

Вони проявляються у вигляді почервоніння шкіри, відчуттям тепла і швидким почервонінням шиї, верхньої частини грудей або обличчя.

Читати такожАспірин проти Ібупрофен: лікар вказав на ключову різницю і побічні ефекти

Як пояснює Національна служба охорони здоров'я, припливи крові іноді відбуваються, коли парацетамол вводиться в лікарні в вену на руці.

Інші можливі побічні ефекти включають:

Чи можливе передозування парацетамолом?

Прийом занадто великої кількості парацетамолу може становити серйозний ризик для здоров'я, тому вкрай важливо дотримуватися рекомендацій.

За даними NICE, нудота і блювота - перші ознаки отруєння - зазвичай проходять протягом 24 годин.

Тяжке пошкодження печінки може статися через три-чотири дні після передозування парацетамолом і може призвести до печінкової недостатності, енцефалопатії, коми та смерті, попереджає організм.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти