Мокрий купальник може спровокувати молочницю: медики попереджають

Чому не можна засмагати в мокрому купальнику / th-resorts.com

Медики стверджують, що носіння мокрого купальника може призвести до проблем сечостатевої системи

Плануючи відпочинок біля моря, мало хто замислюється про те, що мокрий купальник може спровокувати розвиток інфекційних захворювань. Главред розібрався, чим небезпечне вологе середовище і хто знаходиться в зоні ризику.

Чому не можна засмагати в мокрому купальнику

На думку асистента професора акушерства і гінекології медичної школи Маунт Синай Алісси Двек, мокрий купальник може стати причиною розвитку низки неприємностей: від грибкових інфекцій до захворювань сечостатевої системи.

Медик зазначає, що улюблене місце проживання грибків і бактерій – темне вологе середовище. Воно є спусковим гачком для посиленого розмноження мікроорганізмів.

"Якщо організм схильний до розвитку бактеріальної та грибкової інфекції, необхідно змінювати купальник після кожної водної процедури", - зазначає Двек. Про це пише Huffpost.com.

Жінки з ослабленим імунітетом, порушеннями мікрофлори піхви і хронічними захворюваннями (зокрема діабетом) знаходяться в підвищеній групі ризику розвитку захворювань. Крім того, спровокувати бактеріальну інфекцію може і прийом лікарських препаратів.

Читати такожОзнаки здорового піхви і що потрібно робити, щоб воно залишалося таким же

Улюбленими місцями мікроорганізмів на купальнику є шви і складки. Вони висихають в останню чергу, і це дає бактеріям «зелене світло» для посилення репродуктивної діяльності. Як підсумок - молочниця, вульвіт, цистит та інші гінекологічні проблеми.

Мокрий купальник / 24tv.ua

Як вибрати купальник, який не зашкодить здоров'ю

При покупці купальника потрібно звертати увагу на склад тканини. Медики не рекомендують купувати пляжний костюм в складі якого міститься поліестер. Вони захищають від ультрафіолету, але парять тіло. Крім колоній бактерій, які можуть проникнути всередину організму, носіння такого купальника загрожує появою подразнень і почервонінням шкірних покривів. Щоб уникнути проблем з дермою, після відвідування басейну пляжний костюм потрібно випрати.

Краще звернути увагу на купальники з лайкри. Вони швидко сохнуть і до того ж на піку моди. Про модні купальники 2021 у матеріалі Главреда.

Симптоми бактеріальної інфекції:

Якщо після відпустки ви помітили ці симптоми, необхідно проконсультуватися з гінекологом.

Автор: Олена Стронг
Новини заразКонтакти