Медики знайшли новий побічний ефект у популярного знеболюючого

Медики знайшли новий побічний ефект парацетамолу / Vashehobbyrf

Лікарям-дослідникам вдалося відшукати і довести ще один побічний ефект у поширеного ліки.

У самого вживаного у світі знеболюючого (ацетамінофен / парацетамол) знайшли новий побічний ефект - збільшення тяги до ризикованої поведінки.

Про це повідомляє спеціалізований медичний портал Science Alert.

"Здається, що ацетамінофен змушує людей відчувати менше негативних емоцій, коли вони розглядають ризиковані дії - вони просто не відчувають такого страху", — заявив один з учасників дослідження, нейробіолог, доктор медицини Болдуін Вей з Університету штату Огайо.

За його словами, всі нові дані доповнюють результати недавніх досліджень, які припускають, що ефект парацетамолу поширюється на різні психологічні процеси, зокрема зниження сприйнятливості до образ, зниження емпатії і навіть пригальмовування когнітивних функцій.

У серії експериментів взяли участь понад 500 студентів. Команда вчених виміряла, як разова доза ацетамінофену в 1000 мг (рекомендована максимальна разова доза для дорослих) вплинула на їх ризиковану поведінку (у порівнянні з тими студентами, хто отримував таблетки-плацебо). Як виявилося, студенти після прийому парацетамолу поводилися ризиковано набагато частіше.

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти