Розробка ліків від COVID-19: у ВООЗ шокували космічною сумою

Йде розробка 200 вакцин від коронавіруса / pixabay.com

Для порятунку життів потрібні ефективні вакцини, впевнені у ВООЗ.

Для розробки вакцини та пошуку ефективних ліків від нового коронавірусу необхідно зібрати понад 31 млрд дол.

Про це генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебреісус заявив на брифінгу в Женеві, повідомляє Центр новин ООН.

«Очевидно, що для забезпечення контролю над COVID-19 і порятунку життів нам потрібні ефективні вакцини, засоби діагностики і лікування. І все це потрібно в безпрецедентних масштабах і в безпрецедентно стислі терміни», - сказав він.

Гебреісус додав, що всі ці інструменти запобігання, виявлення та лікування коронавірусу повинні бути доступними для всіх, а не тільки тим, хто може дозволити собі за них заплатити.

Читати такожКоронавірус б'є наповал: з'ясувалася нова небезпека COVID-19Головний науковий співробітник ВООЗ Сумія Свамінатан зазначила, що зазвичай процес розробки і провадження ефективної вакцини займає до 10 років. Але в нинішніх умовах, за її словами, діяти треба швидко.

«Ми відводимо на це (розробку і виробництво вакцини від коронавіруса) 12, максимум 18 місяців. І це буде безпрецедентно», - сказала Свамінатан.

Вона повідомила, що на сьогоднішній день є 200 кандидатів вакцин, і всі вони знаходяться на різних стадіях розробки і клінічних випробувань. Приблизно 15 з них проходять вже випробування на людях.

Читати також"Українців обманюють": експерт дав тривожний прогноз щодо Covid-19

Нагадаємо, раніше лікар-епідеміолог Людмила Мухарська заявила про те, що в Україні недостатньо проводять тести для контактних осіб у контексті виявлення захворюваності коронавірусом.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти