Як позбутися екземи на руках через санітайзер: названі прості способи

Якщо у вас екзема, ви могли помітити, що з початку пандемії шкіра на руках стала сухою, / Фото pixabay.com

Якщо у вас екзема, ви могли помітити, що з початку пандемії шкіра на руках стала сухою.

Через маски, відсутність сонячного світла і спалахів стресу пандемія коронавірусу сильно позначилася на шкірі. Найсерйознішою реакцією організму на нові протоколи безпеки COVID-19, про які повідомляють багато, була сухість шкіри і екзема, викликані регулярним миттям рук і використанням дезинфікуючого засобу для рук.

Якщо у вас екзема, ви могли помітити, що з початку пандемії шкіра на руках стала сухою, червоною, зудить і навіть потрісканою.

Це пов'язано з тим, що більш часте миття рук може порушити функцію шкірного бар'єру, що призведе до хронічної сухої шкіри, а іноді і до екземі рук.

Якщо ви боретеся з сухістю рук або екземою рук, ви можете зробити кілька речей, щоб зменшити дискомфорт і подбати про свою шкіру.

Зв'язок між частим миттям рук і екземою

Дослідження, в тому числі дослідження 2020 року, показали, що екзема рук зростає в результаті дотримання гігієнічних протоколів COVID-19, що включають часте миття рук і використання дезінфікуючих засобів для рук.

Все більше людей відчувають сильну сухість і роздратування рук. Дослідження, проведене в 2020 році, показує, що наслідки найбільш сильні серед основних працівників, але також впливають на населення в цілому.

Ефект сушіння при митті рук поєднується з впливом стресу. Стрес може сушити шкіру навіть без використання агресивного мила і хімікатів.

Згідно з оглядом досліджень 2020 року, у людей, які вже страждають від екземи рук, дотримання правил гігієни може значно погіршити симптоми. Регулярне миття рук може викликати роздратування наявної екземи, що призведе до сильного болю і іноді до кровотечі.

На думку експертів, ви можете зробити кілька речей, щоб зменшити вплив регулярного миття рук і дезінфікуючих засобів на шкіру.

Щоб уникнути появи сухої шкіри і екземи або не погіршити симптоми, погляньте на продукти, які ви використовуєте. Сюди входять мило, зволожуючі креми і рукавички.

Ви також можете порадитися з дерматологом, щоб запобігти сухості рук і екземі.

Поради з миття рук

Коли ви миєте руки, намагайтеся не дратувати шкіру сильніше.

Спробуйте наступні кроки:

Вибір мила

Не всі мила діють однаково. Щоб звести до мінімуму вплив регулярного миття рук на шкіру, спробуйте наступні поради:

Використання зволожуючого крему

Також непогано мати звичку регулярно користуватися зволожуючим кремом.

Щоб підтримати шкіру, використовуйте зволожуючий засіб для рук на основі мазей після кожного миття і кожного використання дезинфікуючого засобу для рук.

Пам'ятайте і про ці поради:

Вибір кращого натурального зволожуючого крему

Регулярне зволоження і повторне нанесення після кожного миття можуть мати велике значення, коли справа доходить до сухості шкіри і симптомів екземи.

У статті 2018 року дослідники запропонували використовувати натуральне масло без ароматизаторів для зволоження рук.

Регулярне зволоження і повторне нанесення після кожного миття можуть мати велике значення, коли справа доходить до сухості шкіри і симптомів екземи.

У статті 2018 року дослідники запропонували використовувати натуральне масло без ароматизаторів для зволоження рук. Пропонуються наступні варіанти:

Пом'якшувальні або оклюзійні засоби також рекомендуються дерматологами для лікування екземи рук.

Ваша шкіра буде дякувати вам за додавання зволожуючого крему в повсякденний догляд за шкірою.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти