Цю кашу категорично не можна їсти на другий день: учені розкрили небезпеку рису

Рис може бути небезпечний для організму / Фото pixabay.com

Патогенні мікроорганізми можуть не лише залишатися навіть після варіння рису, але і розмножуватися при зберіганні готового продукту, стверджують експерти.

Багато господинь готують їжу з таким розрахунком, щоб її можна було їсти і на другий день. Але не всі страви підлягають зберіганню навіть в холодильнику. Таким продуктом є рисова каша - її категорично не можна їсти наступного дня після приготування, інакше існує ризик отруєння.

Чому рисова каша небезпечна

У сирому рисі є спори Bacillus cereus, які можуть легко викликати розлади травлення, цитує MedicalNewsToday експертів служби охорони здоров'я США.

Патогенні мікроорганізми можуть не лише залишатися навіть після варіння рису, але і розмножуватися при зберіганні готового продукту. Саме тому вживання рисової каші наступного дня може бути вдвічі небезпечнішим.

Якщо їсти рис, приготований днем раніше, то може виникнути блювота та інші проблеми з травною системою.

Скільки можна зберігати рис

Приготований рис можна зберігати при кімнатній температурі лише впродовж однієї години, стверджують експерти.

Як повідомляв Главред, дієтолог Ольга Кобоєва розповіла, що найбюджетніша каша – перловка - має безліч корисних властивостей, її можна їсти всім без винятку. Перлова каша може продовжити молодість, її навіть називають "кашею краси".

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти