Довгожителі "блакитної зони" назвали свої чотири ранкові звички

Коли ви прокидаєтеся вранці, що змушує вас встати з ліжка? Pixabay

Деякі з цих звичок можна практикувати вранці.

Як уроки довголіття було б упущенням не розглянути ранкові звички людей з блакитних зон (Ікарія, Греція; Лома Лінда, Каліфорнія; Сардинія, Італія; Окінава, Японія; і Нікоя, Коста-Ріка), де жителі постійно доживають до свого 100-річчя.

Ден Бюттнер, автор і дослідник, піонер дослідження гарячих точок довголіття, поставив перед собою завдання розповісти, що саме люди з цих регіонів роблять протягом усього свого життя, що зберігає їх здоров'я.

Від низькобілкової дієти до важливості спільноти та зв'язків, обмін знаннями також покликаний допомогти іншим прожити більш довге життя. Деякі з цих звичок можна практикувати вранці, як тільки ми прокидаємося, щоб почати наш день, пише Wellandgood.

4 ранкових звички для довголіття, натхненні

1. Знайдіть свій "икигай"

Коли ви прокидаєтеся вранці, що змушує вас встати з ліжка? Який у тебе драйв? Знайти те, що є, і повністю прийняти це - одна з звичок жителів принаймні однієї з блакитних зон.

Японська концепція ікігай відкриває для себе те, що запалює вашу душу і що веде до цілеспрямованого життя. Згідно з "блакитними зонами", наявність мети пов'язана з довголіттям; це буквально дає вам привід вставати вранці, коли ви старієте.

Якщо ви не впевнені, з чого почати, Кен Могі, нейробіолог і автор книги "пробудження свого Ікігая", раніше розповів, як використовувати цю внутрішню магію. Процес, за словами Моги, зазвичай починається з п'яти стовпів: починати з малого, приймати себе, зв'язуватися з іншими і планетою, знаходити радість в дрібницях і бути присутнім.

2. Не пропускайте здоровий сніданок

Не дивно, що здорове харчування-важлива частина того, щоб стати довгожителем. Бюттнер каже, що дотримання поживних планів харчування, таких як рослинна дієта або середземноморська дієта, може сприяти довгому і здоровому життю. Частина цього включає найважливіший прийом їжі дня: сніданок.

Одна жінка-105-річна, яка живе в Лома Лінда, штат Каліфорнія, - клянеться, що починає свій день з рясної тарілки повільно приготованої вівсянки. З додаванням фініків, корисних для здоров'я волокон, корисних волоських горіхів і невеликої кількості білкового соєвого молока, це дуже легко приготувати вранці.

3. Випийте чашку ранкової кави

Люди, що живуть у кожній з п'яти синіх зон, насолоджуються ранковою чашкою кави. "Люди в цих регіонах п'ють до двох або трьох чашок чорної кави в день", - згідно з дослідженнями Бюттнера. "Американська серцева Асоціація виявила, що вживання кави, як з кофеїном, так і без кофеїну, було пов'язано з більш низьким ризиком загальної смертності».

Це не означає, що ви повинні наповнити свою чашку латте з солодкими вершками або шістьма пакетами цукру. Замість цього виберіть альтернативу рослинному молоку і натуральний підсолоджувач, наприклад вівсяне молоко і агаву. Або замініть ранкову каву чашкою чаю-ще одним продуктом в блакитних зонах.

Щоб по-справжньому насолодитися кавою або чаєм, приготуйте каву або післяобідній чай на побаченнях з друзями або родиною, щоб поговорити, посміятися і провести час лицем до лиця, яке так важливо для здоров'я і щастя.

4. Скажіть щось приємне першому, кого ви бачите

Сара Вілсон, австралійський журналіст і автор книги "спочатку ми робимо Чудовисько: Нова розповідь про тривогу", одного разу запитала Бюттнера про його ранковому розпорядку. Крім здорового сніданку (повного фруктів і злаків) і повних 20-хвилинних вправ (зазвичай йога або поїздка на велосипеді на роботу), Бюттнер починає щоранку буквально з компліментів іншим.

"Скажи що-небудь приємне першому, кого ми зустрінемо", - написав він Уілсону по електронній пошті. "Гарвардське дослідження показує, що поведінка заразлива, тому, якщо ви зробите це зі своїм сусідом, воно, швидше за все, повернеться до вас».

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти