Названо сири, які небезпечні і корисні для здоров'я

Знежирений продукт не обов'язково означає " знежирений / Фото : Depositphotos

Сир також може містити велику кількість солі.

Британський фонд Серця (BHF) заявив, що " не потрібно виключати сир зі свого раціону«, але його краще їсти»економно". Крім того, деякі сири містять різну кількість насичених жирів.

Чи знаєте ви, які сири краще і гірше, якщо б у вас був високий рівень холестерину? До сирів з найменшим вмістом насичених жирів (на 100 г) відносяться:

Коли справа доходить до насичених жирів, сири, які найбільше шкодять, включають:

Потім є Едам, який містить 16 г насичених жирів, в той час як сирні нитки, камамбер, фета і моцарелла містять 14 г насичених жирів на 100 г.

Читати такожЧому вино і сир корисні для організму - відповідь вчених

Сир також може містити велику кількість солі, яка підвищує кров'яний тиск, що ще більше збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту.

«У порції чеддера може бути більше солі, ніж у пачці чіпсів", - попередив BHF. Один з порад благодійної організації « "робіть порції сиру маленькими « - незалежно від того, який сир ви їсте, хоча переважно це сири»зі зниженим вмістом жиру".

BHF додала: "знежирений продукт не обов'язково означає "знежирений", це просто означає, що на 25 відсотків менше жиру, ніж в оригіналі.

"Перевірте етикетку, щоб побачити, чи вміст жиру високий (більше 17,5 г / 100 г), середній (3,1–17,5 г / 100 г) або низький (3 г або менше / 100 г).

Як насолоджуватися менш жирними сирами

Сир, один з сирів з найменшим вмістом жиру, який ви можете їсти, можна їсти сам по собі, з фруктами або овочами або як картопляну начинку в мундирі.

Рікотта-ще один більш корисний варіант сиру, який може замінити моцарелу.

Цей нежирний сир ідеально підходить для піци, гарячих страв з пасти або для самостійного вживання.

Як вживання насичених жирів призводить до високого холестерину?Heart UK-благодійна організація по боротьбі з холестерином-зазначила, що дослідження показали, що насичені жири впливають на рецептори клітин печінки.

Клітини печінки мають рецептори ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), які вловлюють надлишок холестерину, коли він потрапляє в кровотік.

Рецептор виводить холестерин з кровотоку і переносить його в печінку, де він розщеплюється, а потім виводиться з організму.

Якщо навколо плаває занадто багато насичених жирів, рецептори ЛПНЩ перестають працювати так добре.

Пошкоджені рецептори ЛПНЩ більше не можуть збирати холестерин, тому рівень холестерину збільшується.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти