Модні жіночі вишиванки 2020 і вишиті сукні в етностилі: фото

Модні жіночі вишиванки 2020 і вишиті сукні в етностилі: фото

Вишиванка завжди приємно хвилює і здатна розбудити в душі теплі спогади про минуле.

Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram
Модні вишиванки 2020 Instagram

Щороку в третій четвер травня усі ті, хто намагається зберегти традиції, одягають вишиванки та святкують Всесвітній день Вишиванки.

Соцмережі цього дня перетворюються на виставку – чимало людей вбираються у вишиванки та виставляють на загальний огляд свої фотографії – одні хваляться старовинними зразками, а інші демонструють сучасні варіації.

Зазвичай цього дня у різних містах проводять парад вишиванок. Враховуючи те, що цьогоріч день Вишиванки буде 21 травня, а загальнонаціональний карантин продовжили до 22 травня, то навряд чи парад відбудеться.

Водночас одягнути вишиванку ніхто не заважає. Якщо ви давно хотіли придбати вишиванку, але у вас до цього не доходили руки – зараз саме час зробити приємну покупку.

Вишиванка завжди приємно хвилює і здатна розбудити в душі теплі спогади про минуле: хтось згадає своїх бабусь і дідусів у вишиванках, а хтось школу та виступ в актовій залі, вірші та народні пісні.

Главред дізнався, які вишиванки сьогодні в тренді – те, чим дихає улюблений паблік модниць Instagram. Цікаві зразки знайдете в нашій фотогалереї.

Модні жіночі вишиванки 2020

Зверніть увагу, що ціна вишиванки залежить від того, яка це робота - ручна або машинна вишивка. Також вишиванки відрізняються матеріалами, з якого вони виготовлені – сьогодні можна знайти вироби з коноплі, бавовняних та шовкових тканин.

Вишиванка-сукня

Для тих, хто хоче підкреслити жіночність і виглядати елегантно – в моді вишиванки у вигляді сукні. Модні сукні в етностилі чудові тим, що їх можна вдягнути не тільки з нагоди свята – вони відмінно пасуватимуть і на роботу, і на будь-який урочистий захід. Червоні, чорні, бежеві, білі, жовті, сині, зелені та блакитні, приталені й пишні, з довгими руками та з короткими, з яскравими візерунками й ледь помітними, з трояндами, маками та національними орнаментами – все це сьогодні в тренді. Головне – не заблукати, адже всі сукні-вишиванки приголомшливі й пасують усім.

І ще - якщо хочете бути в тренді, то вибирайте сукні кольору шафрану, сьомги та океану - всі відтінки жовтого та помаранчевого, а також бірюзовий колір будуть в моді влітку. До речі, колір червоних маків теж у моді.

Традиційні вишиванки

Якщо ви мрієте про вишиванку на кшталт тієї, яку носили ваші предки, тоді не поспішайте з покупкою. Річ у тім, що кожен регіон України має свої характерні візерунки, силует і колірну гамму. Скажімо, у Волинській області на вишиванках переважають червоні нитки та рослинні мотиви, в Закарпатській області – багатоколірні зигзаги, або «кривулі», у Київській області - геометричні візерунки рослин у білих, коралово-червоних або чорних кольорах, у Кіровоградській області – реалістичні мотиви.

Якщо хочете щось більш нейтральне, тоді вибирайте старовинні українські орнаменти – це червоні та чорні нитки, візерунки вишивають хрестиком, вони лаконічні, цікаві та впізнавані.

Сучасні вишиванки

Вишиванка – це не завжди бажання ідентифікувати себе. Інколи це просто данина моді. Тому сьогодні можна знайти вишиванки з несподіваними візерунками та неймовірними квітами. Крім того, це можуть бути й сорочки з вишивкою, і блузки з модними рукавами-ліхтариками, й навіть вишиванки з фатином. Сучасні вишиванки, як і сукні, бувають різних кольорів – все обмежується тільки фантазією майстра та вашими можливостями, адже чим оригінальніший погляд на вишиванку, тим вона дорожча.

Читати такожМода 2020 після карантину – одяг кольору шафрану, сьомги та океану: фотоНагадаємо, раніше повідомлялося, елегантні довгі літні сукні з шовку з відкритими плечима – це модний тренд на літо 2020. Відкриті плечі одночасно додають образу загадковості та свободи. Звертайте увагу на принт - шукайте ніжні квіти.

Новини заразКонтакти