Скасування другого туру місцевих виборів: оприлюднено офіційний текст документа

Другий тур виборів мерів, на думку депутатів Слуги народу, може спровокувати спалах COVID - 19 / Reuters

Ініціативу Слуг народу розкритикували в КВУ - в організації вважають, що скасування виборів мерів залишить міста без легітимної влади.

На сайті Верховної Ради опублікували текст постанови 4234 авторства депутата Слуги народу Тетяни Грищенко про скасування другого туру виборів мерів, який повністю дублює раніше оприлюднений у ЗМІ документ.

Зокрема, ним дійсно пропонують додати пункт 5-1 до Постанови Верховної Ради України від 15 липня 2020 № 795-IX "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році" про те, що повторне голосування з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 000), сільського, селищного, міського голови не призначається і не проводиться в період дії карантину через коронавірус.

Читати також"Мер-ніхто": експерт розповів, який сюрприз готують мерам у РадіЗгідно з пояснювальною запискою, у зв'язку з тим, що інкубаційний період COVID-19 триває два тижні, скасування другого туру виборів мерів може стати "серйозною загрозою загострення епідеміологічної ситуації в середині листопада".

Ініціативу "слуг" вже розкритикували у Комітеті виборців України. На думку організації, перенесення другого туру виборів мерів порушує Конституцію і можливий тільки в разі введення військового або надзвичайного стану.

"Перенесення другого туру виборів фактично залишить міста без легітимної влади і призведе до перебування місцевої влади в підвішеному стані", - зазначили на сторінці КВУ у Фейсбуці.

Раніше у Слузі народу розповіли, чи скасують другий тур на місцевих виборах.

Новини заразКонтакти