Українцям виплатять до 3100 гривень до Дня Незалежності: хто отримає гроші - ПФУ

Українці можуть отримати гроші до Дня Незалежності / колаж: Главред, фото: pixabay

Заяви на разову грошової виплати подаються до 1 серпня. Якщо можливість подати заяву у зазначений термін відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

У цьому році до Дня Незалежності деякі категорії українців зможуть отримати разову допомогу від 450 до 3100 гривень. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Зазначається, що такі виплати призначенні для осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, ветеранів війни та тих людей, що працюють в спеціальних умовах.

Механізм виплати такий же, як був у 2023 році:

Як повідомили в прес-службі, заяви на разову грошової виплати подаються до 1 серпня. Якщо можливість подати заяву у зазначений термін відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

Разова грошова виплата до Дня Незалежності України виплачується до 24 серпня 2024 року у таких розмірах:

- I групи - 3100 гривень;

- II групи - 2900 гривень;

- III групи - 2700 гривень;

Пенсійний фонд України (ПФУ)

Пенсійний фонд України - центральний орган виконавчої влади, який здійснює управління соціальною системою загального обов'язкового державного пенсійного страхування; проводить збір, акумуляцію та облік страхових внесків; призначає пенсії і готує документи щодо їх виплати; забезпечує своєчасне та в повному обсязі фінансування і виплату пенсій, соціальних виплат, що здійснюються відповідно до законодавства за рахунок Пенсійного фонду України; здійснює контроль за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України; забезпечує виплату пенсій і соціальних виплат, здійснюваних відповідно до законодавства за рахунок Пенсійного фонду України; здійснює контроль за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України; здійснює контроль за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України.

Виплати українцям - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, в Україні через зростання тарифів на електроенергію розмір житлових субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги перерахують.

Також українські закони передбачають матеріальну допомогу на оздоровлення для працівників бюджетних установ, яка фінансується з фонду оплати праці та розраховується як частина щорічної оплачуваної відпустки.

Раніше, Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка встановлює виплату одноразової винагороди в сумі 70 тисяч гривень військовослужбовцям, які 30 днів виконують бойові дії на передовій, території противника та тимчасово окупованій території.

Читайте також:

Новини заразКонтакти