Трамп завдав нищівного удару по Китаю: стало відомо про мільярдні втрати через TikTok і WeChat

Найбільші китайські корпорації втратили 75 мільярдів доларів через указ Трампа / GettyImages

У Китаї суттєво знизилася вартість акцій технологічних гігантів.

Указ президента США Дональда Трампа про введення санкцій проти китайської компанії ByteDance, якій належить сервіс для перегляду і створення відео TikTok, обрушив акції технологічних гігантів КНР.

Про це повідомляє Financial Times.

Згідно з даними американських журналістів, рішення про санкції і фактичну заборону TikTok і WeChat на території Сполучених Штатів Америки призвело до того, що найбільші китайські компанії втратили близько 75 мільярдів доларів вартості своїх активів.

Акції Tencent, бенефіціара WeChat, знизилися більш ніж на 10% на біржі у Гонконзі. Тільки до моменту закриття торгової сесії їм вдалося відвоювати половину фінансових витрат. Читати такожДілитися треба: Трамп зажадав від покупця TikTok грошей для казни США

Також впали акції Alibabа та JD.Com - показник їх втрат становить 3%. Індекс Hang Seng знизився на 1,6%.

Нагадаємо, Дональд Трамп підписав указ про введення санкцій проти китайської компанії ByteDance, дії якої, на думку Вашингтона, несуть загрозу національній безпеці США. Американським компаніям дали 45 днів на завершення угод з компаніями, що володіють сервісами TikTok та WeChat. Указ Трампа підписаний на тлі процесу перемовин щодо купівлі TikTok американським технологічним гігантом Microsoft.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти