Посадять і гроші відберуть: як тепер в Україні покарають за автокрадіжку

Угон авто в Україні - які терміни світять за автокрадіжку / topgir.com.ua

Замість штрафів за незаконне заволодіння транспортним засобом в Україні ввели тюремні терміни й обмеження волі.

За викрадення авто в Україні тепер загрожують обмеження свободи (тобто умовне засудження – заміна реального відбуття призначеного покарання випробувальним терміном) або цілком реальний тюремний термін (у таборі або в'язниці). Раніше за таке карали лише штрафами.

Відповідний закон підписав напередодні президент Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба Офісу президента. Документ вносить зміни до статті 289 Кримінального кодексу.

Набирає чинності цей закон із дня, що слідує за днем його опублікування.

Читати такожШтрафи за п'яну їзду: чи можна пити безалкогольне пиво за кермом

Угон авто в Україні - які терміни загрожують викрадачам

⇒ За незаконне заволодіння транспортним засобом тепер злочинця чекає обмеження волі або позбавлення волі – в обох випадках на строк від 3 до 5 років.

⇒ Якщо при викраденні використовувалися електронні пристрої для втручання в роботу техзасобів охорони – можна сісти у в'язницю на 5-8 років із конфіскацією майна.

⇒ Аналогічне покарання (до восьми років із конфіскацією) очікує й тих, хто зважився викрасти автомобіль вартістю понад 105 тис. гривень (від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – тобто від 105100 грн до 262750 грн).

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла Закон Про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу України Про протидію незаконному заволодінню транспортним засобом 3 вересня.

Злочини на дорогах

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти