Мільйони в банку і робота у Медведчука: що відомо про нового главу Укрзалізниці

Новий голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак / Фото: УНІАН

Володимир Жмак призначений новим Головою правління Укрзалізниці замість раніше звільненого Євгена Кравцова.

Володимир Жмак призначений новим головою правління Укрзалізниці замість раніше звільненого Євгена Кравцова. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну. Главред дізнавався, що про нього відомо.

Володимир Жмак: біографія і компромат

56-річний Жмак Володимир Миколайович родом з Чорнобиля.

Згідно з офіційною біографією, Жмак почав працювати ще у 80-х роках, будучи тоді слюсарем з ремонту автомобілів автобази в Києві. Після цього, до служби в армії в Афганістані і після повернення, працював регулювальником радіоапаратури. Також після армії Жмак навчався в Київському національному університеті імені Шевченка на факультеті міжнародних відносин (там же в цей час навчалися Петро Порошенко і Михайло Саакашвілі).

Після закінчення університету його кар'єра пішла вгору. Так, Жмак з 1991 по 2006 рік був спочатку комерційним директором, а пізніше - керуючим партнером україно-французької адвокатської фірми Луара-Київ Інтернешнл. Після цього Жмак 4 роки, з 2006 по 2010 був радником президента мобільного оператора Київстар.

З 2010 по 2011 рік Жмак очолював наглядову раду ІТТ-Плаза - фірми, що займається орендою нежитлових приміщень, якій входила в компанію, що раніше належала засновнику Київстару, бізнесменові Ігорю Литовченко і чоловіку екс-міністра фінансів Оксани Маркарової Данилу Волинцю.

У 2011-2012 роках, новий глава УЗ працював президентом ТНК Україна - мережі російських заправок, яку після перейменування нині асоціюють з нардепом ОПЗЖ і кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

З 2012 по 2015 рік Жмак був керівником підприємства РН-Україна.

У 2014 році, будучи президентом РН-Україна, Жмак балотувався в депутати Київради по 43 виборчій дільниці (Микільська Борщагівка в Києві)у якості єдиного кандидата від партії УДАР, кандидата в президенти Петра Порошенка і громадської організації Третя українська республіка Юрія Луценка, але тоді Жмак не зміг обійти екс-депутата Олександра Пабата, який пізніше також нетривалий час перебував у партії п'ятого президента Блок Петра Порошенка Солідарність.

У 2015 році Жмак був призначений першим заступником голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Починаючи з травня 2019 і донині Володимир Жмак був членом наглядової ради аеропорту Бориспіль.

Володимир Жмак одружений на громадянці Франції Маріанн Жермен Деніз Нюбла Жмак, пара виховує чотирьох дітей.

Володимир Жмак: декларація

Згідно з декларацією Жмака за 2019 рік, у розпорядженні його сім'ї є чотири квартири в Києві, будинок в Гореничах і дача в Ржищеві Київської області, а також його дружині належать 6 земельних ділянок і квартира у Франції. Сім'я володіє двома автомобілями - Lexus GX 460 і Renault Espace 2012 року випуску.

Крім зарплати в Борисполі більш ніж в 1 мільйон гривень на рік, на банківських рахунках Жмака і його сім'ї зберігаються близько 288 000 доларів, 614 000 євро і майже 287 000 гривень.

Автор: Анастасія Заремба
Новини заразКонтакти