Ви про це навіть не здогадувались: справжні причини чому півні кукурікають

Чому півні кукурікають - деталі по догляду за птахами / Колаж Главред, фото: скріншот із відео Youtube каналу "Кури в гаражі"

Кукурікання півня має різні функції, пов'язані з його соціальною та репродуктивною поведінкою. Главред з'ясував чому півні кукурікають?

Півень (самець курки) кукурікає або співає, щоб помітити свою територію та встановити свою присутність на ній.

Ось основні причини, чому півень кукурікає:

Отже, кукурікання півня виконує різні функції, пов'язані з його соціальною та репродуктивною поведінкою.

Як вказує блогер Денис Гаврилюк, півні кукурікають не за сонячним світлом, а орієнтуються виключно на свій власник біологічний годинник.

"Кукурікання – це пісня, хоч не така мелодійна. Півні починають її виконувати, щойно проснувшись. А прокидаються вони влітку і взимку в той же самий час. Півні керуються лише біологічним годинником", - вказує блогер Денис Гаврилюк.

Дивіться відео, в якому розказано, чому півні кукурікають:

Також, експерти і науковці сходяться на думці, що кукурікання сприяє встановленню ієрархії в групі та розподілу ролей. Важливо відзначити, що існує певний порядок у спілкуванні між півнями, і вони не обмежуються часом доби.

Головний самець має привілей першим висловлювати свій крик, після чого інші півні можуть приєднатися. Але, якщо який-небудь інший самець, який має нижчий статус, вирішує висловити свій крик першим, головний самець може відреагувати атакою.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти