«Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського»

«Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського» надає 24/7 медичну та психологічну реабілітаційну допомогу військовослужбовцям країни та всім, хто постраждав від бойових травм. Роботу Центру побудовано на принципах пацієнтоцентричності, індивідуального підходу, мультидисциплінарності та доказовості. Використовуються провідні, технологічні практики реабілітації з залученням спеціалістів міжнародного рівня.

Історія:

«Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського» було створено на базі «Інституту медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМНУ» у 2014 році. Після початку військових дій на сході України велика кількість військовослужбовців потребувала високоякісної реабілітації. Відтоді Центр розпочав приймати на реабілітацію військових з пошкодженням мозку та опорно-рухового апарату. З початком широкомасштабного вторгнення росії на територію України у 2022 році зріс попит на різні види медичної та реабілітаційної допомоги. Реагуючи на безпрецедентні виклики великої війни Центр розширив спектр напрямків реабілітації. До надання якісної психологічної допомоги додалася реабілітація:

Для пацієнтів з ампутаціями кінцівок створено підрозділ Центру – «Школу ходи», де надається необхідна допомога у підготовці до протезування, протези. Потім пацієнти відновлюють фізіологічні функції ходи та моторики.

У 2023 році, під час Всеукраїнської конференції «Лікарі для героїв» «Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського» разом з «Інститутом медицини праці» стали майданчиками для надання психологічної допомоги пацієнтам проекту «Лікарі для героїв».

На початку 2024 року «Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського» підписав меморандум про співпрацю з Київським інститутом реабілітації. Було розпочато спільні освітні та навчальні програми з реабілітації для військових.

Інформація про Центр:

Спеціалісти «Центру медико-психологічної реабілітації на Саксаганського» працюють за міжнародними протоколами, на сучасному інноваційному обладнанні. Під кожного пацієнта вибудовується особистий план реабілітації.

У багатодисциплінарній реабілітаційній команді Центру працюють лікарі медико-психологічної, фізичної, реабілітаційної медицини. Ерготерапевти, терапевти, ортопеди-протезисти, ортопеди-травматологи, невропатологи, психотерапевти, урологи, офтальмологи, отоларингологи. Маючи величезний досвід своєї бази – Клініки професійних захворювань – кожному пацієнту проводяться обов’язкові клінічні дослідження:

Спеціалісти Центру користуються високотехнологічним обладнанням та системами з інтегрованим штучним інтелектом, завдяки яким можна отримати точні та об’єктивні показники ефективності занять та тренувань кожного пацієнта.

Серед методів роботи Центра:

У своїй роботі Центр застосовує провідні технології реабілітації. «Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського» почав першим використовувати інноваційне рішення з нейросенсорної реабілітації – «Rehabilitation Gaming System».

Лікарі Центру користуються перевагами телемедицини (телереабілітаційною системою RGS). Адже завдяки неї пришвидшується швидкість надання послуги. Знижується кількість транспортувань, забезпечується якісна реабілітація в умовах кадрових проблем та швидкого пошуку потрібного спеціаліста. Пацієнти отримують прогресивні реабілітаційні програми. «Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського» співпрацює з клінікою «Шаріте» та іншими світовими провідними установами. Центр проводить семінари в партнерстві з Всеукраїнською Асоціацією Фізичної Медицини, Реабілітації та Курортології (ВАФК) для українських спеціалістів, щоб забезпечити передачу цінного досвіду та навичок.

Центр постійно запрошує закордонних спеціалістів для надання консультацій та обміну досвідом з українськими фахівцями. Це спеціалісти з Ізраїлю, Великої Британії, Франції. Частим гостем Центру став відомий французький спеціаліст Ерік Сінке.

«Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського» співпрацює з Благодійними фондами: «Східна Зірка», «Ізраїльська медична місія України», «GEM» (Global Empowerment Mission) та інші.

Керівництво Центру:

З 2022 року «Центр медико-психологічної реабілітації на Саксаганського» очолила Ірина Сисоєнко (Громадський діяч, політик. Президент ГО «Всеукраїнська асоціація фізичної медицини, реабілітації та курортології»).

Новини заразКонтакти