В Україні з'явиться перший приватний технічний ВНЗ

23 березня 2021, 14:58оновлено 23 березня 2021, 15:35
У ВНЗ готуватимуть фахівців не тільки в металургії та гірничій справі, а й у комп'ютерних науках, системах автоматичного управління, екології, охороні праці, інженерії.
студент

"Метінвест" вже цього року відкриє в Маріуполі перший в Україні приватний технічний ВУЗ, який готуватиме висококласних фахівців для української промисловості. Про це повідомив генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

За його словами, компанія має намір інвестувати в професійний розвиток українців. Так, з літа 2020 року вона реалізує амбітний проект з будівництва сучасного технічного вузу, який готуватиме фахівців цілого ряду різних технічних спеціальностей.

"Цього року Україні виповнюється 30 років. У той же час "Метінвесту" виповнюється 15 років. Дуже багато було зроблено за 15 років компанією. З точки зору інвестицій, з точки зору розвитку ми вже змогли стати найбільшою приватною промисловою компанією України", - заявив Риженков, пише "Обозреватель".

відео дня

За останні роки підготовка кваліфікованих фахівців для української промисловості в Україні істотно "просіла", зазначив генеральний директор Метінвесту.

"З країни витікає інтелектуальний потенціал, а вітчизняна промисловість все більше відчуває кадровий голод. Саме тому акціонери компанії, сама компанія "Метінвест" прийняли рішення відкрити перший в Україні саме технічний ВНЗ, технічний вищий навчальний заклад, який буде створено за кращими традиціями, кращими стандартами світових технічних вузів, який буде давати чудову технічну освіту", – заявив Риженков.

У ВНЗ, за його словами, готуватимуть фахівців не тільки в металургії та гірничій справі, але і в комп'ютерних науках, системах автоматичного управління, екології, охороні праці, інженерії і так далі. В першу чергу новий вищий навчальний заклад сконцентрується саме на точних технічних науках, адже подібних фахівців в Україні зараз якісно готують буквально кілька навчальних закладів.

"Цей університет, який створює металургійна промислова компанія, відповідно дає можливості людям, які в ньому будуть вчитися, одночасно проходити практику, одночасно залучатися до виробничого процесу саме на практичних прикладах, на практичній базі вже цього підприємства. Більше того, ми плануємо робити дуальну освіту, коли на третьому курсі вже студенти зможуть половину часу навчатися в університеті, половину часу працювати на підприємстві. І до того часу, коли вони будуть виходити вже бакалаврами, вони вже будуть готовими фахівцями, яким не потрібно буде проходити шлях молодого фахівця на підприємстві, вони можуть одразу йти вже в інженерні посади", – резюмував він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти