В Україні є загиблі і руйнування через масову ракетну атаку, по Києву влучили "Кинжалом": усі подробиці

9 березня 2023, 09:02оновлено 9 березня 2023, 11:25
Є загиблі у Львівській та Дніпропетровській областях. Через ракетну атаку була пошкоджена низка об’єктів, були влучання у житловий сектор.
Ракетный удар по Львовской области
Наслідки ракетного удару у Золочівському районі Львівської області/ ДСНС України у Львівській області

Російські окупанти під час масової атаки по Україні в ніч на 9 березня застосували практично всі типи свого повітряного озброєння – від безпілотників Shahed до майже всього найменування крилатих ракет.

Завдяки ППО вдалося не допустити ударів в Києву крилатими ракетами та дронами, проте по столиці окупанти вдарили аеробалістичною ракетою типу "Кинджал", вона влучила в об’єкт інфраструктури. Про це розповіли у Київській міській військовій адміністрації (КМВА).

Главред зібрав інформацію про наслідки масованої атаки та кількість загиблих і постраждалих у різних областях.

Київ

Вибухи були у двох районах Києва. У Голосіївському окупанти влучили в об’єкт інфраструктури, у Святошинському уламками ракети поранено дві людини, їм надали медичну допомогу, також рештки ракети пошкодили автомобілі. Про це розповіли у Київській міській військові адміністрації (КМВА).

Пізніше у КМВА розповіли, що по Києву окупанти випускали практично всі типи свого повітряного озброєння – починаючи від безпілотників "Shahed" і до майже всього найменування крилатих ракет. Ракета "Кинжал" влучила в об’єкт інфраструктури.

"Завдяки роботі нашої ППО, ударів крилатими ракетами та БПЛА по столиці не допущено. Але, на жаль, аеробалістична ракета типу "Кинджал" (попередня інформація) влучила в об’єкт інфраструктури. Усі служби працюють на місці. Ліквідація наслідків триває", – зазначають в КМВА.

У столиці України задіяні часткові екстрені відключення електроенергії. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що без світла наразі перебувають 15% киян.

"Через ракетну атаку енергетики застосували технологічні екстрені відключення енергопостачання в столиці. Наразі без світла приблизно 15% споживачів", – повідомив Кличко.

Також 40% споживачів столиці наразі без опалення. Водопостачання працює в штатному режимі.

Кличко уточнив, що двох людей, які постраждали у Святошинському районі, госпіталізували. Загалом за допомогою звернулося троє людей.

Киев
Палаючі автомобілі у Святошинському районі Києва/ скрін

Львівська область

У Львівській області четверо загиблих внаслідок ракетної атаки російських загарбників. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

"У Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні. Почалася пожежа. Її уже загасили. На цей момент відомо про чотирьох загиблих. Це четверо дорослих людей. Двоє чоловіків та двоє жінок. В момент падіння ракети вони перебували у себе вдома. Завали ще розбирають. Під ними можуть бути інші люди. Пожежа знищила три житлові будинки. Три автомобілі, гараж і кілька господарських будівель", – розповів Козицький.

Пізніше повідомили, що кількість загиблих зросла до п'яти людей.

Львовская область, ракетный удар
скрін

Харківська область

По Харкову та області окупанти завдали 15 ударів, повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Ворог завдав біля 15 ударів по місту і області. Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинку на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється", – написав він у Telegram.

Житомир

Житомир у ніч на 9 березня російські окупанти атакували безпілотниками Shahed. У місті поки що немає води, також у більшості будинків немає світла. У міськраді розповіли, що в місті вмикають генератори і за дві-три години електроенергію потрохи почнуть подавати у будинки. Електротранспорт у місті не вийде на маршрути.

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин у відеозверненні розповів, що ситуація складна. Але, за попередньою інформацією, на щастя ніхто з людей під час атаки на місто не постраждав.

За його словами, немає потужності, щоб виводити електротранспорт на маршрути, тому він не працюватиме.

Сергей Сухомлин
скрін

Дніпропетровська область

Російські загарбники атакували Дніпропетровську область безпілотниками і ракетами. "Прильоти" були у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах, повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Попередньо через масову атаку в області загинула одна людина, двоє постраждали.

"Пошкоджені енергетична інфраструктура та промислові підприємства. Там серйозні руйнування. На місцях працюють відповідні служби. Приборкують пожежі та ліквідують наслідки атак", – розповів Лисак.

Ворог продовжував також артилерійські обстріли області. Бив по Нікопольщині – Червоногригорівській громаді та місту Нікополь. Загалом випустив майже 40 снарядів.

"Внаслідок артобстрілу загинув 34-річний чоловік. Поранення отримала 28-річна жінка та 19-річний хлопець. Їх госпіталізовано. Ворожі атаки спричинили у районі декілька займань. Усюди продовжується обстеження територій. Інформація уточнюється", – зазначає голова ОВА.

Одеська область

На Одещині були влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури, а також пошкоджені житлові будинки. На щастя постраждалих немає, повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Президент України " rel="nofollow" target="_blank">Володимир Зеленський відреагував на ракетну атаку і висловив співчуття родинам загиблих.

В Україні є загиблі і руйнування через масову ракетну атаку, по Києву влучили 'Кинжалом': усі подробиці
скрін

Масована ракетна атака по Україні 9 березня

Країна-агресорка Росія масово атакувала Україну ракетами у ніч на четвер, 9 березня. У Києві та 12 областях України під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Подекуди вибухи були пов’язані з роботою протиповітряної оборони, проте в багатьох областях та Києві були "прильоти".

Під час повітряної тривоги вибухи пролунали у Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Львівській, Тернопільській, Дніпропетровській, Одеській областях, Харкові та Запоріжжі. Пізніше також відбулися вибухи у Луцьку, Рівному, Дніпрі, Кривому Розі та Кіровоградській областях. У деяких областях були прильоти, в інших працювала протиповітряна оборона.

У столиці через масовий ракетний удар без світла тимчасово залишилися приблизно 15% киян, 40% – поки що без опалення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти