У Держдумі відреагували на відмову Вашингтона визнати Крим російським

28 лютого 2021, 04:49
Нинішні оцінки представників США ситуації з Кримом не є об'єктивними, переконані російські парламентарі. Вони також переконані, що реакція передбачувана.
Державна Дума, Держдума
У Держдумі відреагували на відмову Вашингтона визнати Крим російським / Reuters

Російські парламентарії гнівно відреагували на заяву президента США Джо Байдена, який стверджує, що Америка ніколи не визнає російський статус Криму.

Перший заступник голови фракції "Єдина Росія" в Держдумі Адальбі Шхагошев зазначив, що нинішні оцінки представників Вашингтона не є об'єктивними. "По-перше, ніколи не кажи "ніколи". По-друге, для нас не в пріоритеті висловлювання президента США про Крим, пріоритетом номер один є 96 відсотків кримчан, які голосували на референдумі", - підкреслив він у коментарі РИА Новости.

Крім цього, Шхагошев запропонував західним політикам самостійно поспілкуватися з жителями півострова і запевнив, що для подібних контактів Росія завжди тримає двері відкритими.

Водночас депутат Держдуми Костянтин Бахарєв заявив, що у відмові США визнавати Крим частиною Росії немає нічого дивного.

"Для Байдена відмовитися від цієї позиції рівносильно тому, що зізнатися у скоєному злочині і причетності до скоєного в Україні державного перевороту в 2014 році. Для них визнати російський статус Криму - це політичне самогубство", - заявив Бахарєв.

Сенатор Олексій Пушков прокоментував заяву Байдена в Telegram-каналі. Він підкреслив, що історичні факти, згідно з якими Крим є територією Росії, не зміняться після слів американського президента.

"І вже точно не Байдену вирішувати за два мільйони кримчан, в якій країні їм жити. Вони свій вибір зробили", - додав він.

Заява Байдена про визнання статусу Криму – про що йшлося раніше:

  • 26 лютого президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії. Штати продовжують працювати над тим, щоб притягнути РФ до відповідальності за її зловживання і агресію щодо Києва. США шанують мужність учасників Революції 2014 року і вірять у прагнення України до мирного і демократичного майбутнього.
  • 26 лютого президент Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за підтримку України та невизнання російської анексії Криму. Він запевнив, що українці високо цінують підтримку американської держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти