Просування РФ в Нью-Йорку: чи вдалось ворогу захопити населений пункт - ISW

7 серпня 2024, 08:21
134
Геолокаційні кадри показують, що загарбники трохи просунулися до вулиці Достоєвського в північно-західному Північному.
Просування РФ в Нью-Йорку: чи вдалось ворогу захопити населений пункт - ISW
Просування РФ в Нью-Йорку / колаж: Главред, фото: Генштаб ЗСУ

Армія країни-агресорки Росії просунулася до вулиці Гагаріна у Нью-Йорку та до вулиці Достоєвського у Північному, що на сході від Торецька Донецької області. Але у новому звіті Інститут вивчення війни (ISW) не підтверджує повне захоплення Нью-Йорка окупантами.

За словами аналітиків, російські війська нещодавно просунулися поблизу Торецька. Зокрема, геолокаційні кадри за 5 серпня показують, що загарбники трохи просунулися до вулиці Достоєвського в північно-західному Північному.

Крім того, додаткові кадри з геолокацією за 6 серпня показують, як елементи російської 9-ї мотострілецької бригади піднімають прапор над будівлею на вулиці Гагаріна в північно-західному районі Нью-Йорка. Це вказує на те, що окупанти нещодавно просунулися далі в межах цього населеного пункту. Російські джерела стверджували, що окупанти захопили його. Втім, ISW не знайшов візуального підтвердження цього "максималістського твердження".

відео дня

За словами російських військових блогерів, армія РФ просунулася на ділянці шириною 1,6 км і глибиною до 800 м у східному Північному, а також просунулися в районі Дружби і Залізного.

"Деякі російські джерела повторювали заяви про те, що окупанти можуть оточити українські сили в східному Нью-Йорку, але один російський блогер спростував ці заяви. Він стверджував, що російські сили просувалися надто повільно в цьому районі, щоб оточити українські сили", - йдеться у повідомленні ISW.

Просування РФ в Нью-Йорку: чи вдалось ворогу захопити населений пункт - ISW
Ситуація на фронті / фото: ISW

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Ситуація на фронті - останні новини

Нагадаємо, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що між Нью-Йорком і Залізним є ділянка, яку тримають українські військові, але ворог намагається охопити зону з двох боків, створюючи загрозу оточення.

Аналітики DeepState повідомляли, що окупанти агресора Росії впритул підійшли до Торецька. Ворог зафіксований у селі Залізне, яке за 100 метрів від міста.

В свою чергу, військовий аналітик Bild Юліан Рьопке каже, що Сили оборони України можуть потрапити в котел під Торецьком Донецької області.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти