"На відновлення піде 10-20 років": експерт описав 2 сценарії життя в Україні – у разі перемоги і поразки

22 серпня 2022, 10:22
Якщо Україні не вдасться перемогти, то жителям захоплених Росією територій просто доведеться їх покинути.
Украинцы, Олег Соскин
Експерт описав 2 сценарії життя в Україні – у разі перемоги і поразки/ УНІАН, Главред

Директор Інституту трансформації суспільства, політолог та економіст Олег Соскін розповів, яким може бути життя в Україні для простих громадян за двох варіантів розвитку подій – якщо наша держава програє у війні і якщо вона переможе країну-агресорку Росію.

Після перемоги України у війні в нашій державі усе кардинально зміниться. Про це політолог розповів в інтерв’ю Главреду.

"Якщо Україна зазнає поразки, ніхто нічого не відбудує. Все буде так, як заявив Пасічник в "ЛНР", а він сказав, що Попасну ніхто відновлювати не буде. І Маріуполь не будуть. І Сєвєродонецьк, і Лисичанськ. Це вже все, це кладовища. Тому, якщо буде поразка, потрібно просто їхати з цієї території", – каже експерт.

А перемога України у війні стимулюватиме зміни у різних сферах життя.

"Вже чітко показано, що потрібно переходити на п'ятий-шостий технологічний уклад, відмовлятися від радянської системи витрати енергії, переходити на електромобілі, не будувати багатоповерхових будинків. Тобто потрібно повністю змінити свою життєдіяльність", – каже Олег Соскін.

Відновлення нашої держави після перемоги у війні відбуватиметься повільно – упродовж 10-20 років. При цьому експерт зазначає, що краще їхати у маленькі міста і вибудовувати своє життя там.

На запитання, чи загрожує Україні висока інфляція, безробіття і ще більше біженців у випадку затягування війни на понад рік, експерт наголосив, що у разі перемоги України нічого такого не буде.

Раніше Олег Соскін розповів, що українська гривня до кінця цього року може подешевшати на 20%. Таке може статися в разі поганих новин з фронту.

Також експерт раніше зазначав, що у Росії терплять Путіна, що б він не творив. Люди там повірили в свою обраність, свій фарт і в те, що диктатор завжди допоможе, все вирішить. Володимира Путіна підтримує російське суспільство. Вже менше, але підтримує, вважає експерт.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти