Боротися доведеться довго: в Гарварді озвучили терміни завершення пандемії COVID-19

28 березня 2020, 02:17
Якщо пощастить, то пандемія коронавірусу закінчиться за рік-півтора.
коронавірус
Коронавірус можна буде перемогти за допомогою вакцини / Фото pixabay.com

Озвучено черговий прогноз щодо того, коли закінчиться пандемія коронавірусу COVID-19. Судячи з усього, світу доведеться ще довго боротися з китайською хворобою.

Директор Гарвардського глобального інституту охорони здоров'я Ашіш Джа припускає, що пандемія коронавірусу може закінчитися за 12-18 місяців – і це ще оптимістичний прогноз, передає CNN.

"Це не вірус, який проходить за два тижні, чотири тижні або шість тижнів. Ми будемо жити з цим, у тій чи іншій формі, впродовж 12-18 місяців, якщо нам пощастить", – сказав Джа.

відео дня

При цьому повністю подолати коронавірус можна буде лише тоді, коли з'явиться вакцина.

"Після того, як у нас буде ефективна вакцина, ми можемо закінчити пандемію. До цього часу нам і надалі доведеться протистояти вірусу і боротися з ним", – підкреслив експерт.

читайте такожЯк COVID-19 вражає легені людини: опубліковані моторошні кадриНагадаємо, директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі прогнозує, що перша вакцина від коронавірусу буде готова до наступного сезону захворювання – тобто до весни 2021 року.

Як повідомляв Главред, доктор біологічних наук, професор Школи системної біології GMU (США) Анча Баранова вважає, що зупинити пандемію уханьського коронавірусу COVID-19, може "біологічне диво" - таке як тривала тепла погода або раптове послаблення вірусу при переході від людини до людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти