Дешево і эфективно: у США випробовують новий метод лікування від COVID-19

24 березня 2020, 12:16оновлено 28 березня 2020, 22:10
Пацієнтів лікуватимуть поєднанням антибіотика і препарату від малярії.
коронавірус
Препарат гідроксихлорохін інгібує інфекцію / Reuters

У США займаються пошуками ефективних препаратів для лікування небезпечного китайського коронавірусу COVID-19. Зокрема, в країні проведуть випробування на 1500 заражених. Їх лікуватимуть за допомогою антибіотика азитроміцин і препарату гідроксихлорохін, який використовується для лікування малярії, деяких видів артриту і червоного вовчака.

Китайські експерти заявляли, що гідроксихлорохін має смертельні побічні ефекти. Однак, у штаті Нью-Джерсі вже відомо про один випадок, коли 53-річна пацієнтка пішла на поправку після того, як пройшла курс цього препарату - у Маргарет Новінс зникла лихоманка. За кілька днів жінку випишуть з лікарні, передає Forbes.

Препарат від малярії вже застосовували для лікування від коронавірусу в Марселі. Це дослідження було невеликим – в ньому взяли участь 20 осіб. В результаті 70% пацієнтів (14 осіб), які отримували гідроксихлорохін і антибіотик азитроміцин, показали негативний результат на коронавірус вже на шостий день. Лікування трьох пацієнтів було перервано, оскільки їх перевели в реанімацію, ще один пацієнт помер, один залишив госпіталь після негативних результатів тестів на коронавірус і одному припинили давати ліки через нудоту.

відео дня

Тепер Університет штату Міннесота збирається провести випробування для лікування 1500 осіб з допомогою гідроксихлорохіну.

"Якщо випробування будуть ефективними, це може стати світовим стандартом медичної допомоги для запобігання захворюванням у медпрацівників і людей, схильних до його дії", – заявив професор медицини із США, доктор Девід Боулвер.

Варто також зазначити, що гідроксихлорохін коштує зовсім недорого - п'ятиденний курс лікування обійдеться приблизно в 12 доларів.

читайте такожКоли у людей виробиться імунітет від коронавірусу: вчений назвав приблизні терміни

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Чехії Адам Войтех заявив, що в країні знайшли медичний препарат, який потенційно допоможе вилікувати новий коронавірус COVID-19. Мова йде про противомалярійний лікарський препарат Plaquenil фармкомпанії Sanofi Aventis.

Раніше фахівець з інфекційних захворювань в лікарні імені Котуньо в Неаполі Вінченцо Монтесарчіо повідомив, що в Італії досягли позитивного результату лікування хворих на китайський коронавірус Covid-19 за допомогою ліків Тоцилизумаб (Tocilizumab). Це препарат проти ревматоїдного артриту.

Як повідомляв Главред, 60-річна лікарка Клер Герада з Великої Британії поділилася своїм рецептом, як побороти коронавірус COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти