У Зеленського поставили ультиматум Росії щодо завершення війни

19 серпня 2024, 15:13оновлено 19 серпня, 15:50
7629
Україна не дозволить росіянам відвернутися від війни, Київ вимагає встановлення миру на справедливих умовах, сказав радник глави ОП Михайло Подоляк.
Подоляк, Путин
Росіяни повинні примусити свою владу закінчити війну проти України - Подоляк / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

Російський народ повинен змусити керівництво своєї країни піти на справедливий мир, і тоді війна закінчиться. На прикладі подій у Курській області росіяни вже побачили, що таке бойові дії. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Кожна війна страшна, а війна в російському стилі – потворна. Без жалю до своїх і чужих, коли знищенню віддається перевага над захопленням. Десятки років заживатимуть пустелі, випалені російськими бомбами на нашій землі. Деякі міста відновити не вдасться. Ракетно-бомбові удари по лікарнях, зґвалтування людей незалежно від статі та віку, викрадення дітей, розстріли полонених і власних відмовників – реальна "доктрина Герасимова" перетворила злочини на тактику бойових дій", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Чиновник зазначив, що тепер росіяни можуть бачити дії своєї армії вже на території РФ у Курській області.

відео дня

"Тепер путінська армія воює на території Рф, обстрілює та штурмує російські міста й селища. Російські пілоти багатокілограмовими бомбами знищують цивільну інфраструктуру Курської області, змушують десятки тисяч місцевих жителів покинути свої оселі. Російські солдати грабують крамниці, цивільні будинки своїх сусідів", - додав Подоляк.

Радник глави ОП також акцентував увагу на тому, що якщо росіяни не хочуть бачити війну, вони повинні змусити своє керівництво піти на мир і завершення війни в Україні.

"Росіяни, які звикли сприймати війну як телевізійне шоу, тепер бачать її зблизька, на власні очі. Відвернутися більше не вийде: ми не дозволимо. Якщо не хочете бачити війну, ви маєте війну завершити, примусивши своє "керівництво" до миру на справедливих умовах. Та чи можливо це в країні, де неформальне рабство є синонімом справжнього "русского мира?" підкреслив Михайло Подоляк.

Ситуація в Курській області - новини за темою:

Україна на Курщині досягає поставлених цілей, сказав президент Володимир Зеленський 19 серпня.

Війська взяли на території регіону нових полонених.

ЗСУ просунулися в Курській області та увійшли до декількох населених пунктів, зазначили аналітики Інституту вивчення війни. Зокрема, війська досягли просування на південний схід і північний схід від Суджі, ймовірно, взяли під контроль Троїцьке і просунулися до Семенівки.

РФ перекинула до Курської області 5 тисяч російських військових з України, припустили в Інституті вивчення війни. Окупанти підтягнули в регіон орієнтовно до 11 батальйонів.

Хто такий Михайло Подоляк

Український політичний діяч, політтехнолог, журналіст, радник глави Офісу президента Володимира Зеленського. З початком повномасштабного вторгнення в Україну, брав участь в українсько-російських переговорах, пише Вікіпедія. Один з ключових спікерів ОП.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти