Революція гідності не програла, вона ще не починалася

20 грудня 2020, 08:27оновлено 14 листопада 2023, 13:03
Реванш системи продовжується.
Революція гідності не програла, вона ще не починалася

Сьогодні чув анонс про нову книжку Андруховича. Це - варіант альтернативноі реальности. Події відбуваються після поразки Революції Гідності 2014-го року ...

А що, хіба у нашій реальності революція гідності перемогла? Мені здається, ми якраз живемо в тій реальності де Революція Гідності не тількі програла, вона так і не відбулася. І це не пов’язано с Зеленським. Президент Зеленський - це як раз наслідок той поразки та контрреволюційного реваншу якій відбувся у травні 2014-го.

Те повстання, що відбулося на Майдані у 2013-14-му році так і не стало революціею. Це був протест свідомих громадян проти влади Януковича якій перетворився у повстання проти правлячого классу і української політичної системи. Благородний і справедливий бунт. Так, це історична і дуже важлива для України подія. Вона багато чого змінила для нашоі країни, а головне - багато змін відбулося для громадського суспільства. Були перемоги у Майдана? Так.

відео дня

читайте такожМайданів в Україні більше не будеАле справжнья революція - це коли відбувається зміна існуючого політичного ладу. З приходом до влади Петра Порошенка, в країні почався контрреволюційний реванш. Реванш олігархічний і проросійський. Прикриваючись патріотичними гаслами, новий президент почав відродження політичного мерця - Медведчука. Не змінився і правлячий клас. Він тількі зміцнив свої позиції отримавши такого захисника існуючого ладу як олігарх Порошенко. При владі залишилися інші олігархічні клани, яких обслуговує корумпований державний апарат.

Пять років тотальної брехні, боротьби з громадськім суспільством, імітація реформ - викликали новий бунт. Тепер вже бунт электоральний. Не на Майдані, а на виборчих дільницях.

Протест знову змінив президента. Але реванш системи продовжується. Шостий презедент постать слабка і некомпетентна. А поруч з ним все той же правлячий клас.

І де до біса перемога революції?

Справжня революція може бути тількі у майбутньому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти