Чим відіпрати фарбу для волосся з одягу: 7 ефективних способів

15 листопада 2022, 15:43оновлено 21 листопада 2022, 17:11
Прибрати сліди від фарби для волосся з тканини – непросте завдання, адже такі засоби мають дуже сильний склад.
Стирка, стирать, стиральная машина, краска для волос
Щоб відіпрати фарбу для волосся з одягу, можна скористатися кількома простими лайфхаками/ ua.depositphotos.com

Часто жінки надають перевагу фарбуванню волосся вдома замість походу у салон, адже це набагато економніше. Але один із неприємних "сюрпризів", який варто враховувати у такому разі – фарба може залишити плями на одязі або меблях, на які потрапить.

Такі засоби мають дуже сильний склад, тому після появи плями краще позбутися від неї чимшвидше. Адже якщо вона встигне "в’їстися" у тканину, відіпрати її буде набагато важче.

Під час фарбування волосся краще накинути на плечі те, що не жаль забруднити, і проводити цю процедуру подалі від меблів, на які може потрапити фарба. Але якщо не вдалося уникнути плям на одязі від фарби для волосся, то можна скористатися кількома способами, щоб позбутися від них.

відео дня

1. Гліцерин

Потрібно спочатку обробити пляму простою водою. Потім нанести на забруднене місце декілька крапель гліцерину і залишити на кілька хвилин. Коли побачите, що пляма уже практично зійшла, приберіть її залишки ватним диском. Далі потрібно випрати місце з плямою вручну, і потім усю річ випрати повністю у пральній машинці або вручну.

2. Оцет

На пляму наносимо невелику кількість оцту, залишаємо на 10-15 хвилин, щоб забруднення відмокло. Далі річ потрібно випрати повністю.

Але у цьому випадку варто спочатку перевірити засіб на невеликій непомітній ділянці одягу. Адже оцет може впливати по-різному на різні тканини.

3. Гліцерин і оцет

Спочатку на пляму наносимо невелику кількість гліцерину і чекаємо 5-7 хвилин. Далі наносимо на забруднення трішки 5%-го оцту і зверху посипаємо сіллю.

Якщо після цього пляма не зійде повністю, потрібно зверху ще накрапати кілька крапель нашатирного спирту і після цього випрати річ повністю.

Цей спосіб також варто перевіряти на непомітній ділянці одягу перед використанням.

4. Відбілювач

Звісно, такий спосіб підійде лише для білих речей. Потрібно замочити або випрати річ із застосуванням такого засобу, чітко дотримуючись зазначених на упаковці інструкцій.

Чим відіпрати фарбу для волосся з одягу: 7 ефективних способів
Плями від фарби для волосся допоможе відіпрати відбілювач, але тільки для білого одягу/ ua.depositphotos.com

5. Перекис водню

Цей спосіб підійде, якщо пляма уже встигла засохнути. Варто намочити її 3%-м розчином перекису водню або 9%-м столовим оцтом і залишити на 30 хвилин. Потім замочити річ з плямою у холодній воді ще на 30 хвилин. Далі випрати річ повністю.

6. Оцет і пральний порошок

Потрібно влити 1 столову ложку оцту у 0,4 літра води. Далі туди ж додати 1 столову ложку прального порошку або миючого засобу. Залити пляму таким розчином на 30 хвилин, після цього випрати річ.

Якщо сліди від плями ще залишилися, можна повторити таку процедуру.

7. Нашатирний спирт і перекис водню

Додати у склянку води по 40 мл нашатирного спирту і перекису водню. Замочити пляму у такому розчині на 20 хвилин, далі прополоскати у теплій воді. Потім річ випрати повністю.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти