5 програм для Android, яких ви повинні уникати за будь-яку ціну

28 березня 2021, 19:37оновлено 28 березня 2021, 21:12
У даній замітці ми зібрали добірку потенційно небажаних Android-програм. А якщо вони у вас є – видаліть.
Android
5 додатків, які потрібно видалити з Android прямо зараз / УНІАН

На рівні з корисним софтом, розробники, в гонитві за грошима і популярністю, створюють під красивим гаслом відверто марне програмне забезпечення.

І добре, коли це просто програми, які виступають в ролі пасажирів. Але бувають і додатки, здатні істотно нашкодити вашому Android-смартфону.

У даній замітці ми зібрали добірку потенційно небажаних програм. А якщо вони у вас є – видаліть.

відео дня

Flashlight або будь-який інший аналог ліхтарика

Варто відзначити, що свого часу такі програми дійсно були корисними. Втім зараз, практично в кожній прошивці Android, передбачена вбудована кнопка, яка включає ліхтарик. Тому, програми-ліхтарики, якими заповнений весь Google Play є, мабуть, одним з найбільш непотрібних

До того ж є величезний ризик підчепити скрипт, якийзливає ваші персональні дані.

5 програм для Android, яких ви повинні уникати за будь-яку ціну

Альтернатива: проведіть пальцем по екрану зверху вниз, знайдіть у шторці кнопку "ліхтарик" і натисніть її.

CamScanner

Програма-сканер, використовується для знімків документів і подальшої їх конвертації в PDF-формат. Здавалося б, нічого особливого, програма корисна у вузьких колах і вбудованих в Android аналогів немає. Втім, автори CamScanner прославилися нечесним поширенням софта. У код своїх продуктів, вони впроваджували спеціальні віруси, які займали весь смартфон і відкривали на ньому рекламу.

До того ж даний вірус міг оформляти платні підписки на ті чи інші ресурси без відома самих користувачів. Вкрай не рекомендуємо користуватися продуктами від розробників CamScanner.

5 програм для Android, яких ви повинні уникати за будь-яку ціну

Альтернатива: Adobe Scan і Microsoft Office Lens.

Phone Booster і будь-які інші очищувачі смартфонів

Дані програми орієнтовані на очищення оперативної пам'яті пристрою, шляхом аналізу багатьох речей за типом роботи фонових додатків, кеша програм і т.д. багато років тому вони були справжньою панацеєю для багатьох смартфонів на Android.

Однак, пройшло досить багато часу і за цей період розробники Android змогли модернізувати свою операційну систему і інтегрувати в неї інструменти, які дозволяють автоматично очищати RAM і економити ресурси.

До того ж програми типу Phone Booster можуть закривати потрібні утиліти, які відповідають за важливі функції системи. Тому, Android змушений відкривати їх заново, що ще більше "напружує" ваш пристрій. Через це, можна з цілковитою впевненістю стверджувати, що у 2021 році додаткові утиліти для очищення оперативної пам'яті на Android не тільки марні, але і шкідливі. Шляхом додаткового навантаження на акумулятор, пам'ять і процесор такий софт точно не потрібен на вашому смартфоні.

5 програм для Android, яких ви повинні уникати за будь-яку ціну

Альтернатива: дозвольте системі самій вирішувати, які процеси їй потрібні, а які ні.

Музичні плеєри

Йдеться про програми, яка повністю повторюють функціонал вбудованого в Android плеєра. Причому, повторює вона його, найчастіше, з супроводом тонн рекламних оголошень і провисань системи.

Однозначно не рекомендуємо встановлювати даний продукт, оскільки найкраще, що можна знайти на ринку вже автоматично встановлено в операційну систему Android. До того ж є величезний ризик отримати віруси на пристрій під оболонкою такого "музичного плеєра".

5 програм для Android, яких ви повинні уникати за будь-яку ціну

Альтернатива: стрімінгові сервіси а-ля Spotify і Apple Music.

GetContact та інші "визначники номера"

Програма, яка визначає номер того, хто вам дзвонив і дозволяє дізнатися особистість людини, що набирав вас. Формально, корисний софт, який використовує дані телефонної книжки багатьох користувачів по всьому світу і в різних країнах.

Однак, не все так казково. Ця програма є справжнім порохотягом персональних даних. По суті, ви добровільно дозволяєте розробникам зберігати у вашій книзі контактів і використовувати всю отриману інформацію у своїх цілях. Найбезпечніший приклад – це продати всі ваші контакти рекламним компаніям, які почнуть спамити за всіма доступними номерами з "вигідними" пропозиціями.

5 програм для Android, яких ви повинні уникати за будь-яку ціну

Альтернатива: краще не зв'язуватися з програмами типу GetContact, а визначити хто дзвонив з невідомого номера іншими способами.

В цілому, ми рекомендуємо абстрагуватися від використання несертифікованих додатків без особливої потреби. Річ у тому, що розробники, розуміючи, що їх програма не несе ніяких корисних функцій, починають хитрувати, викачувати ваші персональні дані, шукати способи впровадити більше реклами і використовувати ваш пристрій у своїх цілях. Робиться це, звичайно, з метою пошуку додаткової наживи.

Перед установкою будь-якої програми потрібно обов'язково критично подумати чи дійсно так потрібна ця утиліта на вашому девайсі, прочитати відгуки про продукт і проаналізувати всі угоди, які ви приймаєте разом з установкою.

Раніше ми розповідали, як зашифрувати файли і теки стандартними методами, а також детально розглянемо додаткові утиліти для шифрування даних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти